Держекоінспекція взяла участь у засіданні Науково-технічної ради Гетьманського НПП

Сьогодні, 12.01.2024, відбулося засідання Науково-технічної ради Гетьманського національного природного парку. Участь у заході взяв начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу, тваринного світу та біоресурсів Сергій ФІЛІППОВ.
На засіданні було розглянуто та обговорено низку питань, серед яких: звіт з науково-дослідної роботи парку та інформацію з екологічної освітньо-виховної роботи за 2023 рік, погоджено план роботи на поточний рік. Окремо було розглянуто клопотання спеціалістів Гетьманського НПП щодо необхідності розчищення від повалених дерев з русла річки Ворскла та клопотання сільських рад про використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення Гетьманським національним природним парком в межах Великописарівського та Охтирського природоохоронних науково-дослідницьких відділень, зокрема використання кормових природних ресурсів для випасу великої рогатої худоби та заготівлі сіна громадянами.
З метою забезпечення ефективної діяльності зі збереження природних ресурсів та охорони довкілля Сумщини співпраця фахівців Державної екологічної інспекції у Сумській області та Гетьманського НПП у 2024 році продовжуватиметься.