03 серпня на Сумщині розпочинається сезон полювання на пернату дичину

Державна екологічна інспекція у Сумській області повідомляє, що з 03.08.2019 на Сумщині розпочинається сезон полювання  на пернату дичину. В північних районах області (Шосткинський та Середино-Будський) полювання розпочинається з 10.08.2019.

Нагадуємо, що дозволені дні для полювання – середа, субота та неділя. У четвер можна полювати виключно власникам лягавих собак.

Також необхідно знати і пам’ятати, що заборонено полювання на птахів, які занесені до Червоної книги України.

Порушення правил полювання тягне за собою попередження або накладення штрафу від шести до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (102-1020 грн.) і  попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від тридцяти до дев’яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-1530 грн.).

 

 

 

Повторне порушення правил полювання, чи таке, яке мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від шістдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020-2040 грн.) з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої і на посадових осіб – від дев’яноста до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1530-2550 грн.) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої.