У Ромнах комунальники знищили дерева на території парку-пам’ятки

02.11.2023, у ході перевірки природних територій в межах м.Ромни, інспектори Державної екологічної інспекції у Сумській області виявили поруб зелених насаджень на території об’єкта природно-заповідного фонду. Так, було встановлено, що працівники КП “Іллінський ярмарок” спиляли 6 дерев на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення “Роменський”.

Слід підкреслити, що вищезазначене комунальне підприємство Роменської міськради офіційно взяло на себе зобов’язання щодо утримання та охорони парку. Але виявилось, що жодних дозволів на видалення дерев нікому не надавалося, а відтак, це було зроблено протиправно.

Під час бесіди з екоінспекторами представники підприємства відмовились від надання будь-яких пояснень. Через це на місце подій було викликано правоохоронців для фіксації правопорушення та внесення відомостей до ЄРДР.

За попередніми підрахунками фахівців Інспекції, загальна сума збитків, завданих внаслідок знищення насаджень на території об’єкта ПЗФ, склала понад 1,5 мільйона гривень.