У Краснопільському районі незаконно впольовано козулю

Сьогодні рейдовою групою Інспекції спільно з єгерською службою ТОВ «СМГ «Бобрицьке» в ході здійснення заходів, спрямованих на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень, на території колишнього Краснопільського району було зафіксовано факт незаконного добування козулі європейської. На місці події, де безпосередньо знаходились порушники, виявлено зброю, з якої вбито тварину та тушу тварини, яку злочинці вже встигли обробити. Для з’ясування усіх обставин одразу було викликано слідчо-оперативну групу Краснопільського районного управління поліції.

Відповідно до статті 85 (частина 2) Кодексу України про адмінправопорушення вищевкзане порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від 60 до 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої і на посадових осіб – від 90 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої. Рішення про накладення адмінстягнення буде прийнято в судовому порядку.

Крім того злочинцям доведеться відшкодувати збитки у розмірі 32 тис. грн. Поліцією відкрито кримінальне провадження: відомості внесено до ЄРДР. На даний час слідство триває.