Інспекція посилює взаємодію із КЗ СОР «РЛП «Сеймський»

Сьогодні, 22.05.2023, начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу, тваринного світу та біоресурсів Державної екологічної інспекції в Сумській області Сергій ФІЛІППОВ провів онлайн-нараду з працівниками відділу Державної охорони КЗ СОР «РЛП «Сеймський». Під час заходу він поділився досвідом Інспекції із запобігання і фіксації порушень у сфері охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів.

Так як Регіональний ландшафтний парк «Сеймський» є найбільшою за площею природно-заповідною територією Сумщини і охоплює майже 100 тисяч гектарів, на його землях не завжди вдається вчасно запобігати екологічним правопорушенням та одразу фіксувати факти негативного впливу на довкілля. Задля того, аби налагодити ефективний державний контроль за заповідною територією, Сергій Філіппов озвучив пропозиції Інспекції до порядку взаємодії із працівниками державної охорони парку. Зокрема, вони стосуються алгоритму дій, спрямованих на запобігання фактам незаконного рибальства, полювання, порубу дерев тощо. Окрему увагу було приділено питанню дієвої охорони земель водного фонду та інших територій із максимально обмеженим режимом використання природних ресурсів від розорювань та іншої незаконної господарської діяльності.

За словами старшого державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Сумської області, успішна і систематична реалізація запропонованих заходів дозволить зберегти в природному стані унікальні природні комплекси, розташовані в долині р. Сейм.