Працівники Інспекції пройшли «медичний вишкіл»

Сьогодні, 15.07.2022, колектив Державної екологічної інспекції у Сумській області відвідав заняття з надання домедичної допомоги для цивільного населення. Під час дії воєнного стану подібні заняття відбуваються на постійній основі завдяки ініціативі Управління молоді та спорту Сумської ОДА. Стислий курс першої допомоги прочитала Крістіна Хуссейн – волонтерка Громадського фонду «Суми» та методистка КУ СОР «Сумський обласний центр відпочинку, оздоровлення, туризму та військово-патріотичного виховання».
Під час заняття працівники Інспекції засвоїли покроковий алгоритм надання найнеобхіднішої допомоги до моменту прибуття «швидкої допомоги». Особливу увагу було закцентовано на основних життєво важливих напрямках: зупинка кровотечі, відновлення дихання, перевірка наявності та фіксування переламів кісток. Важливо те, що крім теорії учасники заняття на практиці застосували запропоновані способи надання домедичної допомоги. Кожен з присутніх спробував накласти турнікет на власну кінцівку або тугу пов’язку на іншого, зафіксувати тіло «постраждалого» у найбільш безпечній для нього позі тощо.
Зрештою, сьогодні сумські екологи отримали знання, які неможливо переоцінити, оскільки вони у прямому сенсі зможуть врятувати чиєсь життя. Тож ми щиро вдячні ініціаторам та читачам курсу, проте сподіваємось, що ні в кого не буде потреби застосовувати ці знання у реальному житті.