Агролісгоспу доведеться компенсувати селищній громаді понад 100 тис. грн.

До Державної екологічної інспекції у Сумській області надійшла інформація про набуття чинності постанови Північного апеляційного господарського суду про залишення без задоволення апеляційної скарги ДП «Великописарівський агролісгосп». Дане підприємство намагалося оскаржити рішення Господарського суду Сумської області про стягнення збитків, завданих порушенням вимог природоохоронного законодавства.

Мова йде про розрахунок шкоди Держаною екологічною інспекцією у Сумській області за результатами позапланової перевірки ДП «Великописарівський агролісгосп». У ході її проведення у травні 2021 року екоінспектори виявили незаконний поруб дерев на землях с. Рябина Кириківської ОТГ. Було встановлено, що в кількох виділах 62 кварталу було видалено 51 дерево без спеціального дозволу на право використання лісових ресурсів. Інспекцією було здійснено розрахунок збитків, завданих самовільним порубом лісових насаджень, загальна сума яких склала 110 472 грн.

Крім того, 09.02.2022, на підставі судової постанови, Інспекція звернулася до органів Державної виконавчої служби задля примусового стягнення заподіяної шкоди. Відтак, ДП «Великописарівський агролісгосп» тепер зобов’язаний відшкодувати Кириківській селищній ОТГ повну суму збитків.