На Сумщині полювали на мігруючих гусей

Кожному мисливцю добре відомо, що під час міграції та гніздування диких птахів, полювання на них суворо заборонено. Втім, попри вимоги законодавства та здоровий глузд, на Сумщині трапляються випадки весняного полювання на перелітних птахів.

Останній з випадків було зафіксовано працівниками Державної екологічної інспекції у Сумській області 20.03.2020 в Ямпільському районі.  Пізно ввечері біля водойми «Дрибарі», що в смт. Свеса, екоінспекторами було виявлено браконьєрів. У двох чоловіків були при собі мисливські рушниці Beretta та МР-27, за допомогою яких вони намагалися вполювати гусей. Своїми протиправними діями горе-мисливці грубо порушили вимоги одразу кількох статей Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

За даним фактом екоінспекторами було складено 2 протоколи за ч.1 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. По відношенню до браконьєрів було застосовано найвищу санкцію статті, відтак кожному з них доведеться сплатити штраф у розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.