На Сумщині незаконно спиляли віковий дуб

Працівниками відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції у Сумській області, під час здійснення заходів контролю за охороною та раціональним використанням природних ресурсів, поблизу с. Уздиця Глухівського району було виявлено “зеленого браконьєра”. Встановлено, що на території земель лісового фонду, наданих у користування ДП “Глухівський агролісгосп” (квартал 132, виділ 5), за відсутності спеціального дозволу на право використання лісових ресурсів, чоловік здійснив незаконну рубку одного дерева породи “дуб” із середнім діаметром пня – 52 см.

Помітивши екоінспекторів, громадянин намагався втекти від них на гужовій підводі, тому на місце було викликано оперативно-слідчу групу Глухівського відділу поліції. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 Кримінального Кодексу України (незаконна порубка лісу). Вже попередньо встановлено, що зазначений порушник мешкає в с. Дунаєць Глухівського району, де має власну пилораму.

Працівниками Державної екологічної інспекції у Сумській області розраховано шкоду, заподіяну внаслідок знищення вікового дуба, сума якої склала 17 593 гривень.