За спалювання сухої рослинності та сміття в м. Суми порушника притягнуто до адмінвідповідальності

До Державної екологічної інспекції у Сумській області через власний веб-сайт сайт надійшло електронне звернення від громадянки м. Суми щодо порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме: самовільне випалювання залишків рослинності та побутових відходів на території дачного кооперативу «Залізничний 4» в м. Суми. Про даний випадок заявником було повідомлено також і правоохоронні органи. Прибувши на місце скоєння правопорушення, працівники патрульної поліції встановили осіб причетних до самовільного випалювання залишків рослинності та побутових відходів. Матеріали справи по даному випадку правоохоронцями були скеровані до Державної екологічної інспекції у Сумській області для вжиття відповідних заходів впливу.

В ході розгляду звернення працівниками Державної екологічної інспекції у Сумській області було встановлено, що громадянин, працюючи на дачній ділянці кооперативу «Залізничний 4», самовільно випалював залишки рослинності разом із побутовими відходами без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища. За порушення вимог природоохоронного законодавства даного громадянина було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.77-1 та ст. 82 КУпАП та застосоване адміністративне стягнення у вигляді штрафу у сумі 340 грн.

Державна екологічна інспекція у Сумській області вкотре нагадує, що в нашій державі не лише заборонено самовільне спалювання сухої рослинності, її залишків, опалого листя та, тим паче, побутових відходів, а й передбачена відповідальність за вчинення таких дій без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища, або з порушенням умов такого дозволу.

Пам’ятайте: спалюючи сміття чи рослинні залишки, ви завдаєте непоправної шкоди не лише довкіллю, але й життю та здоров’ю оточуючих!