Інспекцією продовжується співпраця з освітніми закладами у напрямку формування екологічної свідомості підростаючого покоління

Однією з найбільш актуальних в Україні залишається проблема поводження з побутовими відходами.  Зважаючи на низьку екологічну свідомість громадян, ми спостергіаємо смітники скрізь: у дворах, на вулицях, у парках та скверах, уздовж доріг, в лісах… Незважаючи на те, що це не подобається нікому, люди продовжують смітити.

Недарма кажуть: чисто не там, де прибирають, а там де не смітять. А якщо і прибирати немає бажаючих, і смітять усі, довкілля помалу починає перетворюватися на суцільний смітник.

Вирішальним фактором у формуванні дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища є екологічне виховання майбутнього країни – наших дітей. Як своїм прикладом, так і завдяки проведенню освітніх заходів на актуальні теми.

Так, з нагоди щорічної природоохоронної акції  Дня довкілля, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Сумської області  для учнів 5 класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 17 м. Суми проведено урок на тему: «Сміття в нашому житті».  Під час проведення заходу з учнями було обговорено основні принципи поводження з відходами, сучасний стан поводження з відходами в Україні та необхідність їх роздільного збирання.

Також,  був проведений конкурс на визначення кращої поробки з відходів. Переможцями стали Краснопьорова Вероніка, Русанова Анастасія, Кисельова Софія.