В рамках природоохороної акції “Збережемо первоцвіти” Інспекцією проведено освітній захід з учнями однієї із Сумських шкіл

Щороку на початку весни в Україні внаслідок незаконного збирання та продажу знищуються мільйони ранньоквітучих рослин. У цей період, щовесни, Інспекцією спільно з правоохоронними органами, представниками громадських організацій, небайдужими громадянами вживаються заходи щодо запобігання незаконному збиранню та продажу первоцвітів. Проте, дуже важливим є саме формування екологічної свідомості у молоді, та особливо у наймолодших школярів.

 

Так, 6 квітня, в рамках природоохоронної акції «Збережемо первоцвіти» Державною екологічною інспекцією у Сумській області проведено майстер – клас з виготовлення паперових первоцвітів – крокусів та підсніжників – для учнів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. В. Стрельченка в м. Суми.

Мета цього заходу – ознайомлення школярів з тими видами рослин, які занесені до Червоної книги України, рідкісними та зникаючими їх видами, привернення уваги учнівської молоді до проблеми охорони ранньоквітучих рослин і спрямування зусиль громадян на практичні дії щодо захисту первоцвітів.

На проведеному майстер-класі учні з великою зацікавленістю власноруч робили паперові букети весняних квітів.

Також під час заходу учням були роздані листівки-заклики не зривати та не продавати первоцвіти. Фахівцями Інспекції було наголошено, що якщо кожен з нас не буде купувати первоцвіти, торгівлю первоцвітами можливо буде суттєво зменшити та мінімізувати ту шкоду, що завдається природі внаслідок їх варварського знищення.

Закликаємо усіх не збирати в природі та не купувати первоцвіти на стихійних ринках!

Збережемо безцінну природну спадщину нашої країни!