Інформація про результати державного контролю підприємств житлово-комунального господарства Сумської області за 1 квартал 2018 року

Державною екологічною інспекцією у Сумській області продовжується реалізація заходів державного контролю стосовно підприємств житлово-комунального господарства, які здійснюють збір, очищення та відведення зворотних вод населених пунктів області в поверхневі водні об’єкти Сумської області.

Протягом 1 кварталу 2018 року Інспекцією проведено 6 позапланових перевірок з контролю виконання приписів стосовно недопущення скидання зворотних вод в поверхневі водні об’єкти з перевищенням нормативів ГДС та їх забруднення (КП «Буринь теплосервіс» м. Буринь, ТОВ «Теплоенерго» смт. Краснопілля, КП ВУВКГ «Водоканал» м. Шостка, КП «Недригайлівводосервіс» смт. Недригайлів, КП ТМР «Тростянецькомунсервіс» м. Тростянець, КП ЖКГ «Липоводолинське» смт. Липова Долина), у т.ч. КП ВУВКГ м. Шостка, що віднесений до переліку 100 найбільших забруднювачів України.

За результатами перевірок та проведених вимірювань показників якості зворотних вод встановлено, що перевірені підприємства продовжують здійснювати скидання забруднюючих речовин в поверхневі водні об’єкти з перевищенням допустимих нормативів, що в свою чергу негативно впливає на їх стан.

По виявленим фактам порушень вимог чинного природоохоронного законодавства на відповідальних осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення на суму 1275 грн. та розраховано збитки по факту забруднення водних об’єктів, які пред’явлено як претензії трьом підприємствам на загальну суму 12 318 грн. Стосовно решти об’єктів здійснюється збір, аналіз та опрацювання інформації, необхідної для розрахунку збитків.