Результати державного нагляду (контролю) за січень 2018 року

Протягом січня 2018 року Державною екологічною інспекцією у Сумській області проведено 50 ресурсних перевірок на 19 об’єктах державного нагляду (контролю). 64% ресурсних перевірок проведено позапланово. Зокрема, перевірено стан виконання виданих раніше приписів Липоводолинською селищною радою та 13 суб’єктами господарювання, серед яких ФГ “Ярослав 2005”, ФГ “Авдєєв”, ТОВ АФ “Низи”, ТОВ “Буринський молзавод”, КП “Буринь-теплосервіс”, ТОВ “Теплоенерго”, ПВКП “Терра”, ТОВ “Завод “Еко-Продукт”, ДП “Краснопільський держлісгосп”, ТОВ “Варіант С”, ДП ДГ “Іскра”, ДП “Сумська біологічна фабрика”, ТОВ “Сумський машинобудівний завод”.  За невиконання приписів складено 5 протоколів за статтею 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення на загальну суму штрафів 1445 грн.

Відповідно до затвердженого плану проведено перевірки Лебединської міської ради, Лебединської райдержадміністрації, Басівської та Улянівської сільських рад.

За результатами проведених Інспекцією у січні 2018 р. перевірок складено 23 протоколи про адміністративні правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 27 осіб. Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 4 624 грн., стягнуто 6 766 грн.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитки на суму 78 830 грн., які пред’явлено як претензії для відшкодування. Стягнуто 20 претензій/позовів (з урахуванням раніше пред’явлених) на загальну суму 117 519 грн. Зокрема, підприємством ТОВ “Агробізнес ТСК” було відшкодовано збитки за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря на суму 9 990 грн. та за самовільне користування поверхневими водами на суму 4 263 грн., громадянами відшкодовано збитків за самовільний поруб лісу на загальну суму 14 674 грн.