Незаконний поруб лісу виявлено Інспекцією на території Глухівського агролісгоспу

11 січня 2018 року старшим державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Сумської області Сугоняком Я.В. між селами Горіле та Первомайське Глухівського району в лісовому масиві ДП «Глухівський агролісгосп» було виявлено транспортний засіб – трактор, завантажений 18 колодами деревини (пиловник сосни) довжиною по 6 м кожна. Загальний об’єм деревини становить близько 9 м3. Трактор рухався з лісового масиву у напрямку села Грем’яч Ямпільського району. Будь які дозвільні документи на транспортування заготовленої лісопродукції були відсутні.

По слідах, залишених на снігу від трактора, у кварталі 46 ДП «Глухівський агролісгосп» було виявлено 20 пнів від свіжозрубаних дерев. Загальна сума збитків, заподіяних лісу незаконною вирубкою дерев, склала понад 280 тис. грн.

Про даний факт інспектором було повідомлено на Гарячу лінію нацполіції. За викликом на місце виїхали працівники Глухівського відділу поліції. Весь вантаж деревини та автомобіль працівники поліції помістили на штраф-майданчик Глухівського відділу поліції. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України.