Інспекція посилює координацію роботи громадських інспекторів з охорони довкілля

Сьогодні, 18 червня 2021 року, в приміщенні Державної екологічної інспекції у Сумській області відбулася нарада з громадськими інспекторами з охорони довкілля Сумської області.

Одним із ключових питань наради було складання щоквартальних та річних звітів про проведену роботу. Зокрема, начальник Державної екологічної інспекції у Сумській області Вячеслав БОГОМОЛОВ повідомив, що особисто проаналізував звіти за 2020 рік та І квартал 2021 року. За результатами цього аналізу було прийнято рішення позбавити повноважень одразу 25 громадських інспекторів (поіменний список можна переглянути за посиланням: http://deisumy.gov.ua/?page_id=73), оскільки ними взагалі не подавалися звіти про роботу та майже не було взаємодії з Інспекцією. У зв’язку з цим, головний державний інспектор наголосив, що найближчий термін подачі квартального звіту про роботу громадських інспекторів – 05 липня. А тому слід із повною відповідальністю підійти до якості та своєчасності їх складання. Також він додав, що громадські інспектори мають не лише права, а й обов’язки, які треба виконувати сумлінно і якісно.

Крім цього, окрему увагу було приділено питанням контролю за дотриманням природоохоронного законодавства під час використання і відтворення природно-заповідного фонду, тваринного та рослинного світу, а також питанню недопущення спалювання сухої рослинності та порушень правил пожежної безпеки в лісах Сумщини.

Наостанок громадським інспекторам нагадали про долучення до участі в природоохоронних акціях та операціях, а також про проведення ними інформаційно-роз’яснювальної роботи з метою підвищення рівня екологічної свідомості та культури населення.