Екоінспекція виявила 46 фактів незаконного вилову водних біоресурсів

Державна екологічна інспекція у Сумській області продовжує брати участь у щорічній природоохоронній операції “Нерест”. Упродовж квітня-травня 2020 року державними інспекторами з охорони довкілля Сумської області зафіксовано 46 порушень вимог природоохоронного законодавства під час весняно-літньої нерестової заборони.

Зокрема, станом на 13 травня фахівцями Інспекції до адміністративної відповідальності притягнуто 26 “дрібних” порушників правил рибальства на загальну суму штрафів 2730 грн.

Ще 19 встановлених фактів стосувалися грубих порушень із застосуванням заборонених знарядь та засобів лову водних біоресурсів. За результатами вжитих заходів, в природне середовище було повернуто півтори сотні риб різних видів, а також вилучено у браконьєрів 2 гумових човна, 17 сіток, волок, раколовку та “павук”. Усі матеріали із розрахунками збитків, які стосуються порушень вимог рибальства із зазначеними знаряддями, передано до судових органів для винесення ними постанов.

Слід зауважити, що у суді також доведеться відповідати й порушникам, один з яких незаконно добував мотиль на водоймі поблизу смт. Улянівка Білопільського району, а інший – торгував рибою на ринку у м. Буринь.

Державна екологічна інспекція у Сумській області нагадує, що нерестова заборона на вилов водних біоресурсів та на проведення робіт у прибережних захисних смугах на деяких водоймах області триватиме до кінця червня. З переліком та терміном нерестових заборон на території Сумщини можна ознайомитися, перейшовши за посиланням: https://darg.gov.ua/files/15/00_01_nerest_sumy.pdf