У Дубовицькому лісництві знищено дерев на 432 тисячі гривень збитків

Після того, як працівниками відділу екоконтролю ПЗФ, лісів та рослинного світу було затримано громадянина, який на підводі перевозив величезну соснову колоду та погрожував екоінспекторам вбивством (http://deisumy.gov.ua/?p=3193), до Державної екологічної інспекції у Сумській області надійшло звернення свідомого громадянина. Чоловік повідомив, що на території ДП “Кролевецьке лісомисливське господарство” зрубано кілька десятків дерев. Хоча, у рамках кримінального провадження було виявлено лише 16 соснових пнів, за що екоінспекторами нараховано 275 тисяч гривень збитків.

Для того, аби перевірити факти, викладені у зверненні, Інспекцією було здійснено позапланову перевірку ДП “Кролевецьке лісомисливське господарство”. У ході заходу екологічного контролю на території Дубовицького лісництва було виявлено самовільний поруб 34 дерев. Багато пнів були ретельно приховані під лісовою підстилкою та гіллям. Це свідчить про те, що “чорні лісоруби” усвідомлювали, що скоюють злочин і намагалися приховати сліди. Загальна сума шкоди, заподіяної незаконним порубом 9 дубів та 25 сосен склала 432 137 гривень. Оскільки посадові особи лісомисливського господарства відмовилися підписувати акт про перевірку, Інспекція спрямовує матеріали до Прокуратури Сумської області.

Державна екологічна інспекція у Сумській області вдячна громадянам, які допомагають виявляти екологічні злочини! Вкотре звертаємось до мешканців та гостей Сумщини: якщо вам відома інформація про порушення вимог природоохоронного законодавства – одразу звертайтесь на адресу Інспекції у будь-який зручний для вас спосіб: http://deisumy.gov.ua/?page_id=21.