170 тисяч гривень штрафу доведеться платити за недопущення до перевірок виробників та розповсюджувачів палива

Державна екологічна інспекція у Сумській області повідомляє розповсюджувачів та виробників автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палива про внесення змін до законодавства. 

26 березня 2020 року набирає чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду».

Зокрема, цим Законом усувається дублювання контролю за окремими видами продукції та забороняється перевіряти продукцію іншого виду (типу), категорії або групи, яка не є предметом конкретної перевірки.

Також визначено, що максимальний строк проведення перевірки характеристик продукції у розповсюджувача становить чотири робочих дні, а у виробника – п’ять. Встановлено і чіткий термін відправки суб’єкту господарювання постанови про накладення штрафу – 16 днів.

Більш того, зазначеним Законом значно збільшено розмір штрафу за недопущення до проведення перевірок і невиконання законних вимог посадових осіб, які здійснюють державний ринковий нагляд. Якщо зараз розмір штрафу становить від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, то з 26 березня він складатиме 10 000, тобто, 170 000 грн.

Із текстом Закону можна ознайомитися за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/367-20