Екоінспекторами виявлено трьох ялинкових браконьєрів

Під час проведення заходів контролю на територіях лісового фонду Сумщини в рамках щорічної природоохоронної операції “Новорічна ялинка”, працівниками Державної екологічної інспекції у Сумській області виявлено 3 факти самовільного порубу хвойних насаджень.

Одного порушника, який вирішив вкрасти з лісу новорічне деревце, було виявлено в районі с. Кузьки, що на Конотопщині, другий зрубав ялинку поблизу с. Загірки Кролевецького району, а ще один – неподалік с. Паліївка Ямпільського району. На кожного з трьох громадян працівниками Інспекції було складено протоколи та накладено штрафи, передбачені ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення у розмірі 510 грн. Крім того, інспектори обрахували шкоду, заподіяну внаслідок самовільного порубу хвойних насаджень, загальна сума якої склала 1495,38 грн. Порушники повністю визнали свою провину, двоє з них в добровільному порядку вже сплатили по 1008 грн.

Державна екологічна інспекція у Сумській області продовжує здійснювати контроль за дотриманням природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації новорічних ялинок та ще раз закликає не знищувати хвойні насадження.