Інспекція покарала забудовника за знесення зелених насаджень в Сумах

До Державної екологічної інспекції у Сумській області звернулася мешканка вул. Героїв Крут, 60 м. Сум зі скаргою на поруб будівельниками трьох молодих дерев навпроти її будинку. Ці дерева були висаджені 10 років тому на вільній земельній ділянці, де зараз БК «Топаз» звела багатоповерхівку. Заявницю обурило те, що впродовж всього часу будівництва берези та горіх не заважали ні працівникам, ані техніці, але по закінченню робіт їх з незрозумілої причини спиляли.

З виїздом на місце факт знесення зелених насаджень підтвердився, а працівниками будівельної компанії не було надано дозвільної документації на проведення цих робіт. У зв’язку з цим, сьогодні, 27.09.2019, винних осіб було притягнуто до відповідальності, передбаченої статтею 153 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім штрафу, порушники мають відшкодувати і збитки, завдані внаслідок незаконного знесення зелених насаджень, загальна сума яких складає 1389 грн.

Державна екологічна інспекція у Сумській області доводить до відома громадян, що знищення або пошкодження зелених насаджень, невжиття заходів для їх охорони, а також самовільне перенесення в інші місця під час забудови окремих ділянок, зайнятих об’єктами озеленення, є порушенням вимог природоохоронного законодавства і тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб або фізичних осіб – підприємців – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.