Інформація про стан забруднення атмосферного повітря в м. Суми за березень 2024 року

За інформацією Сумського обласного центру з гідрометеорології середньомісячні концентрації по місту Суми у березні 2024 року перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по пилу та діоксиду азоту в 2,1 рази, формальдегіду – 1,3 рази. Інші інгредієнти, що визначались, на рівні або нижче санітарних норм.

За результатами проаналізованих проб повітря, відібраних протягом місяця на стаціонарному пості №5 (вул. Металургів), було виявлено перевищення середньомісячного вмісту по пилу в 2,7 рази, по діоксиду азоту в 2,9 рази та формальдегіду в 1,3 рази. Також середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу в 2,0 рази та діоксиду азоту в 1,8 рази на стаціонарному пості №4 (вул. Харківська), а на пості №3 (вул. Холодноярської бригади) – по пилу та діоксиду азоту в 1,6 рази.

У порівнянні з попереднім місяцем забруднення атмосферного повітря міста по пилу, діоксиду азоту, оксиду азоту, формальдегіду збільшилося, по оксиду вуглецю, діоксиду сірки, аміаку залишилось майже на попередньому рівні.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон в березні по м. Суми складав 11-13 мкР/год, і не перевищував допустимих значень.