Вісім несанкціонованих сміттєзвалищ виявлено на Лебединщині

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Сумської області провели обстеження територій з вільним доступом на території Лебединської міської територіальної громади.

В ході проведення заходів було виявлено кілька несанкціонованих звалищ відходів: 2 на території сіл Штепівка та Гринцеве, та 6 – поза межами населених пунктів на території Лебединської МТГ. Фахівцями Інспекції проведено заміри площ засмічення. Загальна площа під сміттєзвалищами становить 1506 м2.

Також при огляді території державні інспектори упіймали «на гарячому» громадянина, який викидав сміття у невстановленому місці. На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 82 КУпАП на суму 340 грн.

Інспекція готує вимоги, які будуть скеровані до Лебединської МТГ, Сумської районної державної адміністрації для ліквідації сміттєзвалищ, виявлених на підконтрольних територіях.

Робота з виявлення незаконних сміттєзвалищ Інспекцією продовжуватиметься. І громадяни також можуть активно долучатися до роботи з їх виявлення та подальшої ліквідації, зокрема, й за допомогою застосунку «Екозагроза»:

Посилання на вебресурс ЕкоЗагроза https://ecozagroza.gov.ua

AppStore – завантажити додаток: https://apple.co/3P7pyJ8

GooglePlay – завантажити додаток: https://bit.ly/ecozagroza_googleplay