Екоінспекція провела робочі зустрічі з представниками закладів освіти щодо застосування ЕкоЗагрози  

Спеціалістами Інспекції проведено заплановані робочі зустрічі з викладачами та науковцями кафедри екології та природозахисних технологій СумДУ, кафедри геодезії та землеустрою і кафедри екології та ботаніки Сумського НАУ щодо функціонування веб-ресурсу «ЕкоЗагроза».

 Під час заходів обговорювались питання порядку фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації із застосуванням ЕкоЗагрози, вимоги до оформлення електронного звернення через застосунок «ЕкоЗагроза», та ін.

Веб-ресурс «ЕкоЗагроза» є зручним і доступним для кожного громадянина засобом, який дає можливість особисто фіксувати факти заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу, а також дізнаватись достовірну інформацію про стан довкілля в реальному часі. Ураховуючи актуальність екологічних проблем, особливо тих, що пов’язані із руйнівним впливом на довкілля України збройної агресії рф, сподіваємось що ознайомлення якомога більшої кількості громадян із можливостями веб-ресурсу «ЕкоЗагроза» сприятиме активному долученню суспільства, зокрема й науковців, викладачів та студентів до участі у їх розв’язанні.