Відбулося засідання басейнової ради Десни та верхнього Дніпра

18.01.2024 р. заступник начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів Державної екологічної інспекції у Сумській області Віталій ЛИТВИН узяв участь у засіданні басейнової ради Десни та верхнього Дніпра, яке проходило у режимі «онлайн».

Питання порядку денного засідання:

  • Розглянуто та затверджено план роботи басейнової ради Десни та верхнього Дніпра на 2024 рік;
  • Розглянуто та погоджено пропозиції до плану заходів із захисту від шкідливої дії вод на 2024 рік у межах суббасейну верхнього Дніпра і річки Десна, у т.ч. і стосовно об’єктів в межах Сумської області;
  • Обговорено питання обліку поверхневих водних об’єктів суббасейнів верхнього Дніпра та річки Десна та наповнення Державного водного кадастру.

Для інформації:

1.Басейнова рада Десни та верхнього Дніпра створюється Держводагентством та є консультативно-дорадчим органом у межах суббасейнів Десни та верхнього Дніпра (далі – суббасейни).

2. Басейнова рада Десни та верхнього Дніпра діє на території Сумської, Чернігівської та Київської областей.

3. Басейнова рада створюється відповідно до Водного кодексу України, на основі принципів, з метою врахування інтересів усіх заінтересованих сторін щодо використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів у межах річкового басейну при впровадженні інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом.

4. Басейнова рада у своїй діяльності керується Водним кодексом України, міжнародними договорами України, законами та іншими нормативно-правовими актами України.

5. Рішення басейнової ради враховуються під час розроблення та виконання планів управління суббасейну річки Десни та суббасейну верхнього Дніпра, реалізації заходів щодо раціонального використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів у межах суббасейнів.