За участю фахівців Інспекції відбулося онлайн-засідання Басейнової ради Середнього Дніпра

Сьогодні, 17.01.2024 р., в режимі «онлайн» за участю представника Державної екологічної інспекції у Сумській області відбулося засідання Басейнової ради Середнього Дніпра.

Під час засідання було розглянуто низку питань, зокрема:

  • Розглянуто та затверджено план роботи Басейнової ради середнього Дніпра на 2024 рік;
  • Розглянуто пропозиції до Плану заходів із захисту від шкідливої дії вод на 2024 рік у cуббасейні середнього Дніпра, у т.ч. і стосовно об’єктів в межах Сумської області.

Для інформації:

  1. Басейнова рада середнього Дніпра діє на території м. Києва, Київської, Чернігівської, Житомирської, Черкаської, Полтавської, Сумської, Кіровоградської, Вінницької, Харківської  та Дніпропетровської областей.
  2. Басейнова рада середнього Дніпра створюється Держводагентством та є консультативно-дорадчим органом у межах суббасейну середнього Дніпра (далі – суббасейн). Персональний складБасейнової ради середнього Дніпра було затверджено наказом Державного агентства водних ресурсів України № 168 від 14.12.2023.
  3. Басейнова рада створюється відповідно до статей 13³,15 Водного кодексу України, на основі принципів Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер 1992 року, Директиви 2000/60/ЄС Європейського Парламенту та Ради ЄС від 23 жовтня 2000 року про встановлення рамок діяльності Співтовариства у сфері водної політики, з метою врахування інтересів усіх заінтересованих сторін щодо використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів у межах річкового басейну при впровадженні інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом.
  4. Басейнова рада у своїй діяльності керується Конституцією України, Водним кодексом України, міжнародними договорами України, законами та іншими нормативно-правовими актами України.
  5. Рішення Басейнової ради враховуються під час розроблення та виконання плану управління суббасейну середнього Дніпра, реалізації заходів щодо раціонального використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів у межах суббасейну.