Екоінспекція інформує про перші результати операції «Новорічна ялинка-2024»

На Сумщині триває операція «Новорічна ялинка-2024». Заходи проводяться з метою запобігання правопорушень під час заготівлі дерев хвойних порід в період різдвяних та новорічних свят, і від початку операції Інспекцією вже зафіксовано низку порушень.

Так, державні інспектори в ході спільних заходів із працівниками Шосткинського лісового господарства спіймали «на гарячому» чотирьох порушників, які на території лісового господарства самовільно зрубали 4 сосни. Також на території Боромлянської ТГ Охтирського району на околиці села Боромля було виявлено громадянина, який незаконно зрізав 1 дерево породи сосна.

На порушників складено 5 протоколів про адміністративні правопорушення за статтею 65 КУпАП на загальну суму 2550 грн. та розраховано шкоду, завдану довкіллю, у розмірі 3795 грн. Тепер ці бажаючі зекономити на придбанні святкових дерев у законний спосіб сплатять штраф та збитки зі своєї кишені.

18.12.2023 р. на ринку в м. Шостка екоінспектори виявили машину з соснами, продаж яких здійснювався без жодних дозвільних документів, зокрема й без чіпів. На місце невідкладно було викликано представників поліції та слідчо-оперативну групу. На громадянина, який продавав сосни, складено протокол за статтею 88-1 КУпАП. Відповідно до частини першої вказаної статті порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої. Покарання порушнику визначить суд.