Створюємо ліси разом!

Державна екологічна інспекція у Сумській області продовжує брати активну участь у реалізації державної програми «Зелена країна». Передусім, метою цієї екологічної ініціативи є збереження і відтворення лісових ресурсів, ведення лісового господарства на засадах сталого розвитку та забезпечення прав громадян на безпечне довкілля. Для цього в Україні проводиться відтворення лісових насаджень на місцях вирубок, доповнення лісових культур у вже існуючих лісових масивах, а також створення нових лісів.

З метою реалізації програми, учора, 27.04.2023, працівники Інспекції разом із лісівниками ОКАП «Сумиоблагроліс» створили ще одну ділянку майбутнього хвойного лісу на території Стецьківського старостату Сумської міської громади. На площі 0,8 га у 43 кварталі Сумського агролісгоспу було висаджено 4 тисячі сіянців сосни звичайної.

«Зараз ці деревця складно помітити з відстані, але завдяки здатності виду швидко рости, вже років через 20 вони утворять повноцінний вічнозелений масив. Для цього потрібно забезпечити не лише догляд за соснами, а й належну їх охорону від пошкоджень та знищення», – наголосив перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Сумській області Валерій ПІЮК.

Упродовж квітня у рамках програми «Зелена країна» Інспекція також висадила близько 4 тисяч сіянців дуба черешчатого у Могрицькому лісництві та «Шевченкові дуби» у Сумах, Охтирці й Тростянці.

Станом на 25 квітня Сумщина була однією із лідерів за кількістю висаджених дерев на землях лісогосподарського призначення. За даними ДП «Ліси України» протягом цьогорічної весняної кампанії у лісах нашої області вже висаджено понад 4,4 мільйони молодих дерев. Загалом, головним завданням державної екологічної програми «Зелена країна» визначено висадку в Україні 1 мільярда дерев до кінця 2025 року.