Руйнація моста у Бишкіні спричинила 140 млн. грн. екологічних збитків

Державна екологічна інспекція у Сумській області на підставі Методики визначення збитків, заподіяних внаслідок забруднення та/або засмічення вод, самовільного користування водними ресурсами, обчислює шкоду, нанесену військами російської федерації поверхневим водним об’єктам Сумщини. Переважна більшість розрахунків збитків стосуватиметься засмічення річок будівельними відходами.

Зокрема, під час активної фази бойових дій на території Сумського району було зруйновано автомобільний міст через р. Псел поблизу с. Бишкінь Лебединської міської територіальної громади. Внаслідок цього понад 600 тон зруйнованих конструкцій мосту потрапило безпосередньо у річку. Фахівці Держекоінспекції у Сумській області порахували, що шкода, заподіяна засміченням водних ресурсів, у грошовому виразі становить майже 140 мільйонів гривень.

Усі наявні матеріали було передано до Оперативного штабу при Держекоінспекції України та до правоохоронних органів.

До слова, за інформацією Сумської військової адміністрації, вищезазначений міст повністю відбудовано та на початку жовтня вже введено в експлуатацію. Відтак, наразі русло Псла у цьому місці вже розчищене від уламків будівельних конструкцій.