На Сумщині сезон полювання почався з порушень

08 серпня на території Сумської області було розпочато черговий сезон полювання на пернату дичину. Цього дня працівниками Державної екологічної інспекції у Сумській області разом з громадськими інспекторами з охорони довкілля проведено рейдові перевірки задля попередження випадків браконьєрства. Під особливо прискіпливу увагу екоінспекторів потрапили мисливські угіддя Недригайлівського, Середино-Будського,  Шосткинського та Путивльського районів.

Рейдовими групами було виявлено 5 фактів порушень правил полювання, серед яких: полювання без відстрільної картки, полювання з мисливською собакою без документів на неї, а також полювання з мисливською зброєю, спорядженою більшою кількістю патронів ніж дозволено законодавством.

На кожного з порушників було складено протоколи за ч. 1 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Загальна сума штрафів склала 2584 гривень.

Держекоінспекція повторно звертається до мисливців із закликом неухильно дотримуватися вимог природоохоронного законодавства під час полювання та бережливо ставитися до довкілля.