День довкілля в 2022 році – працівники Інспекції долучились до прибирання наслідків війни

Сьогодні в Україні відзначається День довкілля. Він покликаний привернути увагу громадськості до екологічних проблем. Традиційно у кожну третю суботу квітня українці проводять масштабні толоки в населених пунктах та екосистемах, висаджують дерева, кущі та квіти, а також проводять інші природоохоронні заходи.
На жаль, в умовах війни складно реалізувати те, що планувалося. Війна внесла свої жахливі корективи і в плани Державної екологічної інспекції у Сумській області. Тому замість прибирання узбережжя річки і лісосмуги, працівники Інспекції долучилися до розчищення зруйнованої частини вул.Спартака в Сумах.
07.03.2022 цей житловий квартал піддався ворожому авіабомбардуванню. Внаслідок цього загинули 24 мирних людини та десятки отримали поранення.
На місці, де донедавна були затишні будинки, нині – суцільна руїна. Кілька осель повністю зруйновані та багато ушкоджені до крайнього ступеня аварійності. Тому роботи з розчищення вулиці – не на один місяць.
Колектив Інспекції допоміг прибрати місцевість там, де це можливо зробити без застосування спецтехніки. Тонни уламків від будинків та парканів, змішані з землею, розтрощеними меблями, одягом, дитячими іграшками… – ось результат толоки, яка назавжди закарбується в нашій пам’яті.
Принагідно Державна екологічна інспекція у Сумській області висловлює щирі співчуття рідним та близьким тих, хто загинув від рук російських окупантів. Ми ніколи не забудемо і не пробачимо!