Штаб громадських інспекторів з охорони довкілля активізує свою роботу

В Державній екологічній інспекції у Сумській області відбулася координаційна нарада працівників Інспекції з громадськими інспекторами з охорони довкілля та представниками громадських організацій. Ключовим питанням порядку денного було формування Штабу громадських інспекторів та їх активна участь у сфері охорони довкілля у кожній об’єднаній територіальній громаді Сумщини.

Голова Штабу громадських інспекторів з охорони довкілля при Держекоінспекції у Сумській області  Володимир ГОРДІЄНКО підкреслив, що головною своєю метою бачить об’єднання всіх небайдужих до проблем довкілля та налагодження дієвого громадського екоконтролю. При цьому було наголошено, що абихто не зможе отримати посвідчення громадського інспектора, оскільки законодавством передбачено низку вимог до претендентів. Зокрема, вони повинні мати досвід громадської чи іншої діяльності у сфері охорони довкілля або суміжних сферах не менше двох років, а також підтвердити рівень свого досвіду та знань під час стажування та співбесіди.

Керівники громадських організацій «Голос вулиці» та «Чисті береги Сумщини» повідомили, що мають намір зробити  подання щодо претендентів на призначення громадських інспекторів з охорони довкілля з числа членів своїх організацій, так як їх діяльність нерозривно пов’язана зі збереженням довкілля.

Відтак, учасники заходу вирішили найближчим часом надати пропозиції щодо формування Штабу з урахуванням фактичного місця проживання діючих громадських інспекторів та претендентів таким чином, аби в усіх районах Сумщини було запроваджено громадський екологічний контроль.