Екоінспекція виявила незаконний піщано-глиняний кар’єр заввишки майже у двоповерховий будинок

До Державної екологічної інспекції у Сумській області надійшло звернення мешканців Краснопільщини щодо незаконного видобування глини на околиці с. Миропілля Сумського району. Для перевірки зазначеного факту екоінспектори виїхали на зазначену територію. У ході її огляду було виявлено кар’єр з видобутку піщано-глиняної суміші.

За результатами заміру ділянки встановлено, що стихійний кар’єр утворено на приблизній площі 50 м2 та висотою 4,7 м. Оскільки по всій його площі чітко видно сліди роботи спецтехніхи, це свідчить про промисловий видобуток надр. Проте, за словами представників Миропільської сільської ради, юридично зазначена земельна ділянка є пасовищем та перебуває в комунальній власності. Також сільські посадовці зазначили, що нікому не передавали її в оренду та не видавали дозволу на розробку надр. При цьому стверджують, що їм не відомо, хто і коли видобував піщано-глиняну суміш на їх території.

Наразі Інспекція збирає всю необхідну інформацію для подальшого розрахунку збитків, завданих самовільним надрокористуванням, та передачі до правоохоронних органів для долучення до матеріалів кримінальної справи.