Інспекцією виявлено крадіжки лісу на суму понад 350 тисяч гривень

На виконання доручення Прем’єр-міністра України щодо здійснення державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання, Державна екологічна інспекція у Сумській області здійснює перевірки деяких лісгоспів.

Так, протягом березня 2020 року Інспекція перевірила діяльність ДП «Шосткинський агролісгосп», ДП «Охтирське державне лісове господарство» та ДП «Середино-Будський агролісгосп». У ході обстеження територій, що знаходяться у віданні зазначених підприємств, екоінспекторам вдалося знайти 98 “неврахованих” пнів. Це ті лісові насадження, на видалення яких не було жодних дозвільних документів, але комусь це зовсім не завадило їх спиляти.Зокрема, на Шосткинщині виявлено самовільний поруб 64 дерев, на Охтирщині – 6, а на Середино-Будщині –28. Загальна сума збитків, завданих самовільним порубом дерев, склала 354 081 грн.

За результатами вказаних позапланових перевірок, до адміністративної відповідальності притягнуто 19 посадових осіб на загальну суму штрафів 5355 грн., а ще 3 протоколи передано на розгляд до суду.