Інспекція підбила підсумки природоохоронної операції “Новорічна ялинка”

На виконання доручення Державної екологічної інспекції України від 03.12.2019 №260 про посилення заходів державного нагляду (контролю) під час заготівлі та реалізації дерев хвойних порід у передноворічний період, Державна екологічна інспекція у Сумській області провела щорічну природоохоронну операцію “Новорічна ялинка”. В рамках операції державні інспектори з охорони довкілля Сумської області проводили рейди в місцях торгівлі та на територіях зростання ялин та сосен. За результатами здійснених заходів, працівниками Інспекції виявлено 18 порушень природоохоронного законодавства.

Зокрема, у різних куточках Сумщини було зафіксовано 12 самовільних рубок хвойних дерев. За даними фактами було накладено штрафів на загальну суму 6,12 тис. грн., з яких станом на 10.01.2020, стягнуто 5,1 тис. грн. Також розраховано 12 претензій на відшкодування збитків загальною сумою 5,982 тис. грн.

Окрім того, в рамках операції “Новорічна ялинка” було встановлено 6 порушень природоохоронного законодавства під час продажу хвойних дерев. Усі матеріали за фактами незаконної торгівлі передано до суду.