На підставі звернення громадянина проведено позапланову перевірку Московськобобрицької сільської ради Лебединського району

На підставі звернення мешканця Лебединського району щодо несанкціонованих сміттєзвалищ та несанкціонованого видобутку піску на території Московськобобрицької сільської ради Лебединського району спеціалістами Інспекції проведено позапланову перевірку дотримання вимог законодавства в частині здійснення делегованих повноважень у сфері охорони навколишнього природного середовища Московськобобрицькою сільською радою.

Під час перевірки Інспекцією в адміністративних межах Московськобобрицької сільської ради було виявлено несанкціоноване звалище твердих побутових відходів площею 401 м2, яке знаходиться на північно-східній околиці села Московський Бобрик на території колишньої свиноферми. Неподалік зазначеного сміттєзвалища виявлено також і місце незаконного добування піску невідомими особами.

 

Факти засмічення відходами та неналежного контролю за охороною та використанням надр Московськобобрицькою сільською радою на підконтрольній території були встановлені Інспекцією раніше, у грудні 2017 року, під час проведення позапланової перевірки, за результатами якої були видані обов’язкові до виконання приписи, і невиконання яких було встановлено у ході останньої перевірки. За їх невиконання посадову особу сільської ради було притягнуто до адмінвідповідальності за статтею 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Голові Московськобобрицької сільської ради надано обов’язкові до виконання приписи щодо проведення робіт з ліквідації сміттєзвалищ та забезпечення належного контролю за охороною та використанням надр на підконтрольній території.

 

 

 

 

 

 

 

Державна екологічна інспекція у Сумській області вкотре нагадує, що за порушення вимог законодавства у сфері поводження з відходами передбачена відповідальність згідно ст. 82 КУпАП, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн. до 1360 грн. і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн. до 1700 грн.