Завдяки проекту компанії Google Україна мешканці Сумщини невдовзі зможуть повідомляти про екологічні порушення “онлайн”

30 травня у Сумах за участю керівництва Сумської обласної державної адміністрації  та представників компанії «Google Україна» відбулась презентація результатів кампанії «Цифрове перетворення Сумщини».

Основна мета кампанії з цифрового перетворення – використання  сучасних IT-сервісів та новітніх розробок у всіх галузях суспільного життя, максимальна відкритість інформації в мережі Інтернет, сприяння інноваційному розвитку та цифровому перетворенню суспільства.

“Цифрове перетворення – це масштабна кампанія, яка в себе включає декілька напрямків, пов`язаних з підвищенням туристичної привабливості регіону, демонстрації технологій. Ми хочемо просто показати в цілому, як інтернет-технології можуть змінювати життя людини на краще. Яким чином люди, які мають більший доступ до інформації або користуються якимись сервісами в інтернеті, можуть просто відчувати життя, тільки краще, ніж вони робили до цього”, –зазначив Дмитро Шоломко, директор компанії “Google” в Україні.

У заході також взяли участь представники профільних департаментів компанії, державних установ, організацій, які представили результати та втілені проекти кампанії цифрового перетворення Сумської області. Присутнім було продемонстровано інтернет-сервіси, якими користувачі вже можуть користуватися, такі, наприклад, як сайт «Мандруй Сумщиною», освітні, інклюзивні та інші проекти.

Представниками Інспекції було представлено екологічний проект, який запроваджується на території Сумської області завдяки роботі сайту www.ecoukraine.org. Він дозволить громадянам після нескладної процедури реєстрації на сайті та за допомогою власного смартфону фіксувати та додавати інформацію із зазначенням місця, де було зроблено фотографію, на Картах Google про екологічні порушення до інтерактивного реєстру екологічних проблем. Система автоматично формує звернення від громадянина і дозволяє кожному слідкувати за ходом опрацювання звернення природоохоронними органами в режимі онлайн та контролювати процес реального вирішення екологічної проблеми.

Дуже важливим є те, що запровадження цієї ініціативи у роботі регіональних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та органів державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, при активному використанні ресурсу громадськістю, дозволить суттєво збільшити ефективність від реалізації природоохоронних заходів на території Сумщини та, сподіваємось, сприятиме формуванню екологічної свідомості та відповідальності громадян.

 

Нагадаємо, проект цифрового перетворення регіонів України від Google стартував у 2013 році. Сумщина стала 12-тою, де його втілюють.