Пожежами на тростянецькій шоколадній фабриці завдано понад 10 млн. грн. екологічних збитків

Державна екологічна інспекція у Сумській області опрацювала інформацію щодо негативного впливу на довкілля внаслідок дій російських окупантів на території ПрАТ «Монделіс Україна».
За матеріалами слідства, у другій половині березня 2022 року під час тимчасової окупації м. Тростянець військами російської федерації, на місцевій шоколадній фабриці зайнялося кілька пожеж. Відповідно до інформації підприємства, там згоріло близько 13 тис.м2 корпусу виробництва печива, 900 м2 тентованого складу, а також 265 м2 заготівельної дільниці. Оскільки росіяни не допускали рятувальників на територію фабрики для гасіння пожеж, на об’єктах вогонь вирував більше доби.
Ці пожежі вкрай негативно вплинули на стан довкілля, оскільки димові хмари несли в собі великі об’єми забруднюючих речовин. На основі отриманих офіційних даних про час, характер, площі та місця горіння, фахівці Інспекції здійснили розрахунки збитків, завданих внаслідок забруднення атмосферного повітря продуктами горіння. Загальна сума заподіяної шкоди склала 10 694 298 грн.
Фото: Суспільне Суми