За наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря Буринським елеватором Інспекцією розраховано збитки у розмірі 3 879,580 тис. грн.

Державною екологічною інспекцією у Сумській області в ході планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства на Філії «Буринський елеватор» ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» було встановлено, що викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел у період з 27.03.2017 по 31.12.2017 здійснювались без відповідного дозволу на викиди, що є порушенням ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Інспекцією розраховані збитки, які заподіяні державі внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферу у розмірі 3 879 579,79 грн. ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» пред’явлена претензія щодо добровільного відшкодування збитків. Матеріали перевірки з ознаками кримінального правопорушення передані до Прокуратури Сумської області.

One thought on “За наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря Буринським елеватором Інспекцією розраховано збитки у розмірі 3 879,580 тис. грн.

Коментарі закриті.