Сезон тиші триває, але на Ямпільщині його не дотримуються

03 квітня 2018 року під час проведення перевірки місць з вільним доступом на території Воздвиженської сільської ради Ямпільського району держекоінспекторами виявлено факт проведення санітарної вибіркової рубки (виділи 40, 41 кварталу 98) на землях лісового фонду, наданих у користування ДП «Ямпільський агролісгосп». Проведення санітарних рубок у період масового розмноження диких тварин з 01 квітня по 15 червня заборонено відповідно до ст. 39 Закону України «Про тваринний світ» та п. 5 Санітарних правил в лісах України, оскільки є джерелом підвищеного шуму та неспокою.

На посадову особу Ямпільського агролісгоспу складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 87 КУпАП та накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 грн. (50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян).

Інспекція нагадує, що у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного  шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних

маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних
засобах).Відповідальність за порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин передбачена статтею 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Так, порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин тягне за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

невжиття заходів щодо запобігання загибелі диких тварин, погіршенню середовища їх перебування та умов міграції або добування диких тварин, які зазнають лиха,  тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.