Увага: з 01.04.2018 вступає в силу щорічна тимчасова заборона на вилов водних біоресурсів

З метою охорони та відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водоймах на період нересту риб і розмноження інших водних біоресурсів, з 01 квітня по 09 червня 2018 року на водних об’єктах Сумської області встановлюється заборона на промислове та любительське рибальство.

Спільні заходи у рамках операції “Нерест-2018” будуть проводитись Державною екологічною інспекцією у Сумській області із залученням громадських інспекторів з охорони довкілля Сумської області, органами Нацполіції України, Управлінням Державного агентства рибного господарства у Сумській області. У рамках цих заходів здійснюватиметься контроль за використанням водних живих ресурсів, у тому числі, за проведенням науково-промислових ловів, за недопущенням будь-яких будівельних робіт на водоймах та у прибережних захисних смугах.

Нагадуємо, що за здійснення браконьєрського вилову риби забороненими знаряддями лову передбачена адміністративна (розмір штрафу становить для громадян 340 – 680 грн., для посадових осіб 510 – 850 грн.) та кримінальна відповідальність (розмір штрафу 3400 – 6800 грн., або позбавлення волі строком до 3 років), з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів. Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину незалежно від її розміру нараховується розмір завданої шкоди.