Внаслідок ракетного удару по Сумщині у повітря потрапили сотні тон забруднюючих речовин

Внаслідок ракетного удару по м. Шостка, завданого 09.03.2023 військами російської федерації, було пошкоджено приміщення одного з підприємств. Через це в будівлі виникла пожежа, яка охопила понад 5 тис. м2 площі.

Фахівці Державної екологічної інспекції у Сумській області встановили, що під час надзвичайної ситуації в атмосферне повітря вивільнилось понад 400 тон забруднюючих речовин, серед яких діоксиди вуглецю, сірки й азоту, оксиди міді, нікелю, кадмію та інші отруйні речовини і сполуки. За підрахунками екоінспекторів, у грошовому еквіваленті збитки для довкілля перевищили 2,5 мільйони гривень.

Крім того, як вже раніше повідомляла Інспекція, за фактом засмічення земельних ресурсів та знищення зелених насаджень внаслідок зазначеної ракетної атаки було також завдано понад 28 мільйонів гривень екологічної шкоди.

Усі розрахунки збитків Інспекція скерувала правоохоронцям для долучення їх до матеріалів кримінальної справи за фактом порушення законів та звичаїв війни збройними формуваннями російської федерації.