Відбулася лекція щодо наслідків воєнних дій для довкілля за участю фахівця Інспекції та студентів СумДУ

28 лютого 2023 року відбулася зустріч здобувачів бакалаврського рівня освіти спеціальності 101 “Екологія” Сумського державного університету із заступником начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів – старшим державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Сумській області Віталієм Литвином. Гостьова лекція-дискусія була присвячена темі “Вплив воєнних дій на навколишнє природне середовище”.

Віталій Миколайович розповів про навантаження на окремі компоненти довкілля та можливі наслідки, зважаючи на високий рівень забруднення. Надзвичайно актуальна на сьогодні екологічна проблема викликала багато запитань стосовно видів забруднення на сьогодні, які наслідки воєнних дій на території Сумської області ми зараз спостерігаємо і які заходи необхідні в майбутньому, щоб зменшити навантаження на довкілля і мінімізувати наслідки ворожих дій. Студенти цікавилися основними завданнями та обов’язками Державної екологічної інспекції у цьому контексті, за якими методиками обраховуються збитки, завдані довкіллю, тощо.

Наприкінці зустрічі також було обговорено перспективи проходження переддипломної практики для здобувачів 4 курсу на базі ДЕІ в Сумській області, та участі представників Інспекції у якості співкерівників кваліфікаційних робіт бакалаврів.

https://ecolog.sumdu.edu.ua/uk/news/598-litvyn-lekciya.html