Інспекція провела відкритий урок для школярів

Державні інспектори з охорони навколишнього середовища Сумської області Яна ШЕВЧЕНКО та Олена ДЕЙНЕГА провели виховну годину для п’ятикласників Сумської спеціалізованої школи №10. Цього разу урок було присвячено охороні та збереженню водних ресурсів. Учням показали кілька тематичних відео й презентацію та розказали про основні проблемні питання у галузі водного господарства України.

Зокрема, працівниці Держекоінспекції розповіли юним сумчанам про основні джерела забруднення вод. Також розказали, як діти можуть долучитися до збереження безцінного багатства – питної води. Так, екоінспекторки зауважили, що основна маса нераціонального споживання води у побуті припадає на змив в туалеті, приймання ванни та умивання, прання та миття посуду. Для того, аби економити воду, дітям запропонували зменшити частоту прийомів ванни, замінивши їх душем; закривати воду під час чищення зубів; повністю завантажувати пральну машину; одразу повідомляти про аварійні пориви водопроводів дорослим тощо.

Це був не перший і далеко не останній освітній захід, який провели екоінспектори для учнівської молоді. Держекоінспекція робить це для того, аби підростаюче покоління українців було більш свідомим, дбало про довкілля та навіть для дорослих стало прикладом раціонального ставлення до природних ресурсів.