В Держекоінспекції  вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

26 квітня – Міжнародний день пам’яті про чорнобильську катастрофу – найбільшу техногенно-екологічну катастрофу в історії світової ядерної енергетики. Внаслідок аварії на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції у 1986 році радіаційного забруднення зазнали значні території України, Білорусі, Фінляндії, Швеції та інших країн світу.

У ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи на різних етапах та у різні роки вже взяло участь понад півмільйона людей. Одним із них є державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області Олександр ШИМКО. Влітку 1986 року він разом з іншими ліквідаторами займався похованням радіаційно забруднених біоресурсів.

За самовіддану працю, бездоганне виконання покладених обов’язків, мужність і героїзм у подоланні наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи Олександрові Шимку сьогодні було оголошено подяку Державної екологічної інспекції у Сумській області.

Крім того, в Інспекції хвилиною мовчання було вшановано пам’ять жертв чорнобильської трагедії. «Безмежно вдячні кожному ліквідатору наслідків чорнобильської трагедії за їх подвиг у боротьбі з невидимою небезпекою – радіаційним забрудненням. Схиляємо голови перед тими, хто свідомо ризикуючи власним життям, рятував життя інших людей на планеті», – підсумував начальник Інспекції Вячеслав БОГОМОЛОВ.