На Сумщині викрито єгерів, які влаштували незаконне полювання

Учора, 10.01.2021, під час рейду в урочищі «Бельово», яке входить до складу Шалигінського лісництва ДП «Глухівський лісгосп», працівниками Державної екологічної інспекції у Сумській області було встановлено факт незаконного полювання. У межах відтворювальної ділянки №8, де полювання заборонено чинним законодавством, було затримано п’ятьох озброєних чоловіків із собаками мисливських порід (2 лайками та 1 ягдтер’єром). Виявилося, що дані громадяни є членами Глухівської районної організації Українського товариства мисливців та рибалок. Також встановлено, що організатором та безпосереднім учасником полювання став особисто голова Глухівської РО УТМР – людина, до основних обов’язків якої входить захист та охорона фауни. Окрім нього спробу браконьєрства здійснював місцевий єгер та 3 члени районної ради УТМР.

Більш того, поруч із місцеперебуванням групи мисливців екоінспекторами було виявлено шкіри двох косуль європейських. Судячи з візуальних ознак, тварин за кілька днів до цього було вбито та оббіловано прямо біля лісової дороги. Цей факт свідчить про те, що браконьєри почувалися абсолютно безкарно та навіть не намагалися ховатися.

За фактом порушення правил полювання на 3 осіб працівниками Інспекції було складено протоколи та буде застосовано найвищу санкцію ч.1 ст.85 КУпАП –  штрафи у розмірі 1020 грн. кожен.

Щодо голови РО УТМР та єгеря наразі готуються матеріали для передачі до поліції. Тепер зазначені посадові особи пояснюватимуть правоохоронцям, чому в заборонений час і на забороненій для полювання території перебувала група озброєних осіб та звідки у підконтрольних угіддях взялися залишки диких тварин.