Екоінспекція перевірила «проблемного» орендаря

У рамках опрацювання скарги мешканців смт. Степанівка, фахівці Державної екологічної інспекції у Сумській області взяли участь у комісійній перевірці ФОП Вода М.М.. Цей підприємець орендує ставок в с. Глиняне Сумського району та, на думку заявників, порушує їхні права на загальне водокористування та завдає шкоди довкіллю.

У ході позапланової перевірки було встановлено, що у ФОП Вода М.М. наявний договір оренди земельної ділянки з розташованим на ній водним об’єктом площею 7,8 га до 2026 року та дозвіл на спеціальне водокористування до 2022 року. Але майже рік цей ставок використовувався без дозволу на спецводокористування, всупереч вимогам природоохоронного законодавства.  Також екоінспектори встановили, що орендар не розробив науково-біологічне обґрунтування використання водного об’єкта, що є порушенням ст.ст. 19, 20 Закону України «Про аквакультуру».

Всю інформацію, отриману під час перевірки, Інспекція передала до Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації та до Степанівської селищної ради задля прийняття рішень в межах компетенції.