У заказнику загальнодержавного значення затримано “чорного лісоруба”

Інспектуючи територію природно-заповідного фонду, що знаходиться у віданні ДП “Глухівське лісове господарство”, працівниками Державної екологічної інспекції у Сумській області було затримано мешканця м. Глухів під час незаконної порубки дерев. У ході візуального огляду даної ділянки, (квартал 17, виділ 11 Шалигинського лісництва), було  встановлено, що порушник встиг зрубати 7 сироростучих беріз з діаметром пнів від 10 до 14 см.

Оскільки злочин було скоєно на особливо охоронюваній території – в ландшафтному заказнику загальнодержавного значення “Шалигинський”, працівниками Інспекції на місце було викликано правоохоронців, які відкрили кримінальне провадження.

Державною екологічною інспекцією у Сумській області розраховано суму збитків, завданих порубкою дерев на території природно-заповідного фонду, загальний розмір якої склав 1500 грн. Даний розрахунок передано до органів поліції з метою долучення до матеріалів кримінальної справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 246 Кримінального кодексу України,  зловмиснику загрожуватиме покарання у вигляді накладення штрафу від 25500 до 34000 грн., або обмеження чи позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.