За пів місяця екоінспектори виявили дюжину фактів незаконного полювання

Протягом сезону полювання на парнокопитних тварин та хутрових звірів Державна екологічна інспекція у Сумській області здійснює посилений контроль за додержанням вимог природоохоронного законодавства під час використання об’єктів тваринного світу. Аби не допустити браконьєрства, держані інспектори з охорони довкілля проводять рейдові перевірки на територіях мисливських угідь та природно-заповідного фонду Сумщини.

Так, з початку грудня фахівцями Інспекції вже встановлено 12 фактів порушень правил полювання. Найчастішими випадками є полювання з собаками мисливських порід без паспорту, перебування в мисливських угіддях з незареєстрованою зброєю, а також полювання без ліцензії на добування мисливських тварин. За виявленими фактами Інспекцією складено 12 протоколів про адміністративні правопорушення та накладено штрафів на загальну суму 2822 грн.

Державна екологічна інспекція у Сумській області наголошує, що статтею 20 Закону України “Про мисливське господарство та полювання” з метою раціонального використання мисливських тварин, охорони диких тварин, а також середовища їх перебування передбачено цілу низку заборон під час здійснення полювання.  Відповідальність за недотримання цих заборон передбачена статтею 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тож перед тим, як взяти до рук мисливську зброю, радимо спочатку уважно перечитати законодавство.