На Білопільщині злочинна група завдала довкіллю збитків більш ніж на чверть мільйона гривень

03 жовтня 2019 року поблизу села Вири Білопільського району спільними зусиллями екоінспекторів та правоохоронців було «на гарячому» викрито самовільний поруб захисних лісових насаджень.

Так, на 25-му кілометрі залізничного перегону «Амбари – Вири» було затримано трьох осіб, які незаконно вирубували дерева, що перебували у власності «Південної залізниці». У злочинців було виявлено та вилучено спеціально обладнаний автомобіль та знаряддя для заготівлі деревини.

З оперативним виїздом на місце події, в.о. головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Сумської області Олександром УВАРОВИМ та державним інспектором  Сергієм ФІЛІППОВИМ, у ході огляду було встановлено спилювання 19 дерев, серед яких 14 дубів (з діаметром пнів від 52 до 80 см) та 5 молодих кленів. За розрахунками працівників Інспекції, загальна сума збитків, завданих внаслідок незаконного видалення лісових насаджень, склала 262 292,28 грн.

Через значний розмір шкоди правоохоронцями відкрито кримінальне провадження. Відтак, злочинцям може загрожувати до семи років позбавлення волі.